Marokańskie przystawki

  • Zupa harrira

    Tradycyjna zupa marokańska na bazie baraniny.

Couscous

  • Couscous z baraniną i warzywami

    Tradycyjne danie kuchni marokańskiej na bazie kuskus.
  • Couscous z kurczakiem

    Tradycyjne danie kuchni marokańskiej na bazie kuskus.
  • Wegetariański couscous

    Tradycyjne danie kuchni marokańskiej na bazie kuskus.

Tajine

  • Tajine - baranina w migdałach

    Dania przygotowywane w tradycyjnym żaroodpornym naczyniu marokańskim - tajine - służącym do zapiekania.
  • Tajine- kurczak w cytrynach i oliwkach

    Dania przygotowywane w tradycyjnym żaroodpornym naczyniu marokańskim - tajine - służącym do zapiekania.
  • Tajine - kofta pulpeciki z baraniny

    Dania przygotowywane w tradycyjnym żaroodpornym naczyniu marokańskim - tajine - służącym do zapiekania.

Marokańskie desery

  • Ciasteczko marokańskie

    Przepyszne słodkości wytwarzane własnoręcznie
  • Marokańska herbata z dwoma ciasteczkami

    Przepyszne słodkości wytwarzane własnoręcznie
  • Baklawa

    Przepyszne słodkości wytwarzane własnoręcznie

Kuchnia pakistańska

  • Kurczak Korma

  • Kurczak Karahi

  • Baranina Karahi

Dania półwyspu arabskiego

  • Zupa Addas

  • Zupa z baraniny

  • Falafel

  • Hommus

  • Hommus z mięsem

  • Mussaka'a

  • Mussaka'a z mięsem

  • Fatoush

  • Tabouleh

  • Raita

Kanapki

  • Kanapka Sheesh Tawook

  • Kanapka z baraniną Wrap

  • Kanapka z falafelem

Dania główne z kurczakiem

  • Kurczak Madghoot

    Kurczak gotowany, nastepnie smażony, podany z ryżem i sosami.
  • Kurczak Makmoot

    Kurczak przygotowany z pomiadorem, cebulą oraz zielonym chili, podany z ryżem i sosami.
  • Grillowany kurczak

    Kurczak gotowany a następnie grilowany, podany z ryżem mandi i sosami.
  • Kurczak Biryani

    Kurczak przygotowany z pomiodrem, cebulą oraz ziołami i przyprawami, podany z ryżem briani i sosami.
  • Kurczak Machboos

    Kurczak smażony z marchwią, ziemniakami, podany z białym ryżem.
  • Kurczak Bukhari

    Kurczak smażony z marchwią i rodzynkami, podany z białym ryżem.

  • Kurczak Muhamar

    Grilowany kurczak, marynowany w specjalnych przyprawach, podany z ryżem.
  • Shish Tawook

    Kawałki piersi z kurczaka grilowane i serwowane z frytkami lub ryżem.
  • Kurczak Kabsa

    Kurczak przygotowany w tradycyjnym piecu mandi, podany z ryżem kabsa - z migdałami, rodzynkami, marchwią.

Dania z baraniny/jagnięciny

  • Udziec jagnięcy

    Udziec jagnięcy przygotowany w tradycyjnym piecu mandi a następnie grilowany z tradycyjnymi przyprawami arabskimi, podany z ryżem i sosami.
  • Jagnięcina z pieca Mandi

    Jagnięcina przygotowana w tradycyjnym piecu mandi, podana z ryżem i sosami.
  • Grillowana Jagnięcina

    Jagnięcina gotowana a następnie grilowana, podana z ryżem mandi oraz sosami.

  • Makmoot Jagnięcina

    Jagnięcina gotowana z pomidorem, cebulą, zielonym chili, podana z ryżem i sosami.
  • Mutton Biryani

    Jagnięcina gotowana z pomidorem, cebulą, specjalnymi ziołami i przyprawami, podana z ryżem briani i sosami.
  • Machboos Jagnięcina

    Baranina gotowana z marchwią i ziemniakami, podawana z białym ryżem
  • Bukhari Jagnięcina

    Jagnięcina smażona z marchwią i rodzynkami, podana z białym ryżem.
  • Muhamar Jagnięcina

    Grilowana jagnięcina, marynowana w specjalnym zestawie przypraw, podana z ryżem.
  • Madghoot Jagnięcina

    Jagnięcina gotowana i podsmażana z rodzynkami, podawana z białym ryżem.
  • Jagnięcina Kabsa

    Jagnięcina przygotowana w tradycyjnym piecu mandi, podana z ryżem kabsa - z migdałami, rodzynkami, marchwią.

Dania z owocami morza

  • Robyan Mandi

  • Robyan Biriani

  • Robyan Magli

Dodatki

  • Ryż

  • Frytki

  • Chleb arabski

  • Chleb pakistański (z własnego wypieku)

Napoje

  • CocaCola

  • Fanta

  • Cola Light

  • Mango Lassi

  • Milk Shake

  • Woda Niegaz

  • Sok pomarańczowy Cappy

  • Sok turecki Mango

  • Sok turecki Peach

  • Sok turecki Orange

  • Lemon Mint

  • Sprite

  • Ayran

  • sok jabłkowy Cappy